De ce să te finanțezi prin piața de capital

Acces la o bază diversificată de consultanți și investitori

Opțiuni multiple de finanțare

Un proces standardizat pentru atragerea banilor

Beneficii de imagine și vizibilitate ridicată pe piața locală și externă

Conectăm capitalul cu ideile

Rolul principal al burselor de valori este să faciliteze fluxul de bani dinspre investitori către antreprenorii care vor să atragă capital pentru dezvoltare. Beneficiile unei companii listate sunt mult mai complexe și sofisticate decât accesul propriu zis la capital. Odată listate, companiile beneficiază simultan de îmbunătățirea profilului propriu, publicitate gratuită și constantă, îmbunătățirea guvernanței corporative, vizibilitate crescută în fața clienților, partenerilor de afaceri, precum și a comunității în sine.

 

Bursa de Valori București oferă o alternativă de finanțare atât companiilor mature, care pot atrage capital pe Piața Principală, precum și start-up-urilor și IMM-urilor pentru care a fost creată piața AeRO. Pe ambele piețe pot fi emise acțiuni și obligațiuni. Numai în 2017, la Bursa de Valori București au fost listate emisiuni de acțiuni și obligațiuni în valoare cumulată de 1,6 miliarde euro.

 

Orice companie din România sau din regiune, cu creștere și planuri ambițioase de dezvoltare, poate lua în considerare listarea la Bursa de Valori București ca o modalitate de îmbunătățire a profilului său, în completarea finanțării. Pentru mai multe informații despre beneficiile listării companiei dumneavoastră, apăsați aici.

Putem sintetiza întregul proces în 3 etape:

ÎNCEPUTUL
Stabilește o întâlnire cu BVB
Stabilește necesarul de capital
Selectează intermediarul

PREGĂTIREA
Promovarea către investitori
Aprobarea și publicarea prospectului

ATRAGEREA CAPITALULUI
Prin vânzarea de acțiuni sau
obligațiuni către investitori

ÎNCEPUTUL
Stabilește o întâlnire cu BVB
Stabilește necesarul de capital
Selectarea intermediarului

PREGĂTIREA
Promovarea către investitori
Aprobarea și publicarea prospectului

ATRAGEREA CAPITALULUI
Prin vânzarea de acțiuni /
obligațiuni către investitori

Explorează opțiunile de finanțare prin Bursa de Valori București

PIAȚA PRINCIPALĂ

Pentru companii mari

PIAȚA AeRO

Pentru start-up-uri și IMM-uri

Având în vedere interesul crescut al antreprenorilor români, Bursa de Valori București a pregătit o campanie infografică pentru ca antreprenorii români să înțeleagă mai bine motivele deciziei de listare, pașii pe care aceștia trebuie să-i parcurgă în atragerea finanțării, dar și alte subiecte de interes.